Utomjordingar

17Nov07

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_597603.svd

Det är ok att tro på utomjordingar, liv på andra planeter och intelligent liv på andra planeter. Jag är själv troende eller minst sagt hoppfull.

Jag har de senaste åren tittat på ett 20 tal dokumentärer om UFO och utomjordingar. I samtliga dokumentärer utom någon enstaka är det lösa fakta och intervjuer stablade på varandra i hopp om att helheten ska utgöra ett övertygande bevis. Problemet är att helheten faller sönder men en enkel vetenskaplig granskning. Exempelvis: UFO och utomjordiskt liv har ingen given koppling till varandra men i dessa dokumentärer är denna koppling underförstådd och inte ens ifrågasatt. I slutändan har vi ett par suddiga bilder, ett par vittnen, några radareko, en massa spekulationer och inte ett enda fysiskt bevis.

Militär i USA liksom England har redan insett detta. Deras huvudintresse med att dokumentera UFO var från början att klargöra om det utgjorde något hot mot deras respektive lands säkerhet. Det visade sig att Ryssarna inte var skyldiga och att UFO inte kunde bindas till något säkerhetsproblem. Av allt material insamlat under 50 år kunde inget användas till någon vetenskaplig slutsats. Flera oberoende universitet har tagit del av dessa dokument och kommit fram till exakt samma sak.

Är detta ett bevis för att trångsynt och konservativ vetenskap sätter agendan? Absolut inte, den som kan bevisa att liv på andra planeter finns eller att utomjordingar besöker jorden kommer göra den absolut största upptäckten i människans historia samt vinna all prestige och berömmelse associerat med detta. Problemet är att alla som kritiskt satt sig in i detta ämne även vet att det inte finns något hållbart vetenskaplig stoff att tillgå.

Det finns SETI-forskare som trodde de lyckats finna en signal från utomjordiskt intelligent liv. Nyheten spred sig över världen men efter ett par dagar visade det sig att signalen kom från en av människor tillverkad sond i bana runt solen. Under tiden hade inte en enda svartklädd agent dykt upp och ingen försökte stoppa deras potentiella upptäckt. Konspirationsteorin om att vissa myndigheter vill undanhålla fakta saknar även den grund.

Ännu så länge är vi ensamma.



3 Responses to “Utomjordingar”

  1. Det vore väl vara förmätet att tro att inget annat liv finns där ute i den stora universum.
    För att vi inte har hittat bevis, eller att vi inte har blivit hittade bevisar inte mycket.
    Det fanns ju en tid när vi här i Europa hade inte en aningom att Afrika fanns, inte Amerika heller. Man trodda att jorden var platt osv. Så tids nog kommer man upptäcka det vi inte kan se idag.


  1. 1 Yngves Weblog
  2. 2 UFO och vetenskap « Yngves Weblog

Lämna en kommentar